Logisztikai konferenciák naptára Európában 2024-ben

Logisztikai konferenciák

2024-ben számos logisztikai és közlekedési eseményre kerül sor Európában. A LogiJobs országonként mutatja be a közelgő logisztikai konferenciák és kiállítások naptárát. Tájékozódjon az egyes rendezvények időpontjairól, helyszíneiről és témáiról.

Németország: Az európai logisztika szíve

Németország a világ egyik vezető logisztikai központja. Itt található néhány világszínvonalú logisztikai szolgáltató, köztük a Deutsche Post DHL, a Kühne+Nagel és a DB Schenker, valamint a világ vezető logisztikai és szállítmányozási vásárai és rendezvényei.

LogiMat 2024 logisztikai konferencia
LogiMat logisztikai konferencia | Fotó: logimat-messe.de

LogiMAT az intralogisztikai megoldások és a folyamatirányítás nemzetközi szakkiállítása. Ez Európa legnagyobb éves intralogisztikai kiállítása, amely átfogó piaci áttekintést biztosít. A rendezvényre több mint 5000 látogatót várnak.

A CeMAT egy intralogisztika és ellátási lánc menedzsment szakvásár, amely a Hannover Messe logisztikai rendezvényeinek része. Ez a rendezvény a legújabb technológiákat és megoldásokat mutatja be az anyagok termelési láncon és elosztáson keresztüli mozgatására. A látogatók a gyártástól a kikötőkig és a repülőterekig a logisztika minden területére találnak megoldásokat.

Az IT-TRANS a személyszállítási ágazat szakkiállítása és konferenciája. A digitalizációra és az intelligens megoldásokra, például a jegyértékesítés, a viteldíjbeszedés és az utastájékoztatás új technológiáira összpontosít.

A Logistics & Automation az intralogisztika és az ellátási lánc menedzsment szakkiállítása. Ez egy olyan platform, ahol a vállalatok bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat, a látogatók pedig megismerhetik az iparág legújabb trendjeit és fejlesztéseit. A kiállítás a minőségi látogatókról és a stresszmentes légkörről ismert, így kiváló helyszín az üzletkötéshez és a kapcsolatépítéshez.

Az Aircraft Interiors Expo (AIX) a világ legnagyobb légitársaságok és a repülőgép-belső termékek és szolgáltatások szállítóinak találkozója. A rendezvény platformot biztosít a légitársaságok számára, hogy felfedezzék a legújabb innovációkat, a beszállítók számára pedig, hogy kapcsolatba lépjenek a potenciális ügyfelekkel.

Az IAA TRANSPORTATION a mobilitás vezető nemzetközi fóruma, amely bemutatja az autógyártók, beszállítók és más közlekedési vállalatok legújabb termékeit és szolgáltatásait. A rendezvény nagy múltra tekint vissza, 1897-ig nyúlik vissza, és meghatározó szerepet játszott az autóipar fejlődésében.

Az InnoTrans a közlekedési technológia legújabb fejlesztéseit mutatja be különböző szegmensekben, beleértve a vasúti technológiát, az infrastruktúrát, a tömegközlekedést, a belső tereket. A rendezvény egyik jellegzetes eleme a kiterjedt szabadtéri bemutatóterület, ahol egy 3500 méteres pályán a járművek széles skáláját lehet megtekinteni, a tartálykocsiktól a nagysebességű vonatokig.

Nagy-Britannia: A logisztikai rendezvények vezető célpontja

Nagy-Britannia globálisan vezető szerepet tölt be a logisztika területén, és ezt tükrözi az országban évente megrendezésre kerülő logisztikai és szállítási rendezvények száma és minősége is. A nagy nemzetközi szakkiállításoktól kezdve a speciális iparági konferenciákig mindenki talál magának valami érdekeset a logisztika világából.

Az IntraLogisteX egy kétnapos szakkiállítás azoknak, akik szeretnék megismerni az iparág legújabb trendjeit és technológiáit, hálózatot építeni és új termékeket és szolgáltatásokat látni. A kiállításon az intralogisztikai ipar minden ágazatából számos kiállító jelenik meg, köztük anyagmozgató berendezések szállítói, raktárautomatizálási szolgáltatók, szoftver- és IT-megoldások szolgáltatói, valamint tanácsadók és rendszerintegrátorok.

A haszongépjármű-kiállítás a közúti árufuvarozás, az elosztás és a logisztikai ipar egyik legfontosabb eseménye. Gyártókat, kereskedőket, forgalmazókat és beszállítókat hoz össze, hogy bemutassa a legújabb járműveket, berendezéseket és technológiákat. A 2024-es kiállításon új helyszíni konferenciát szerveznek, amely kulcsfontosságú üzleti témákat dolgoz fel.

A Multimodal a rakománytulajdonosok és a szállítmányozók éves találkozója. A rendezvényen több mint 300 kiállító mutatkozik be a szállítás minden típusából, valamint a legújabb technológiákat.

Hollandia: Kereszteződés a logisztikai és szállítási szakemberek számára

Az Európa szívében fekvő Hollandia központi találkozási pontként szolgál a világ minden tájáról érkező logisztikai és szállítási szakemberek számára. Stratégiai elhelyezkedésével, élvonalbeli infrastruktúrájával és innovatív megoldásaival ideális célpont az iparági szakemberek számára a kapcsolatépítésre és együttműködésre.

A Multimodal Transport Expo a holland és flamand szállítmányozási és logisztikai ipar egyik legfontosabb eseménye. Az eseményen számos fuvareszközt, teherautókat, pótkocsikat, szállítmányozási konténereket és logisztikai berendezéseket mutatnak be.

Az Intertraffic Amsterdam egy globális szakkiállítás a forgalomtechnikai szakemberek számára. A rendezvény a forgalomtechnika legújabb trendjeit és fejlesztéseit mutatja be. A kiállításon kívül az Intertraffic Amsterdam konferenciát, szemináriumot és egyéb tevékenységet is kínál.

A Breakbulk Europe az ömlesztettáru-ipar egyik legfontosabb eseménye. Több mint 120 országból több mint 4000 vállalatot hoz össze. Az esemény kiváló lehetőség a potenciális ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolatépítésre, új üzleti kapcsolatok kialakítására és a meglévő kapcsolatok megerősítésére.

A TOC Europe a kikötői és a teherszállítási láncban dolgozó szakemberek globális eseménye. A rendezvényen több mint 60 országból érkeznek szakemberek, kiváló helyszín kapcsolatépítésre és értékesítésre.

Spanyolország: Logisztikai események az ibériai nap alatt

Spanyolország Európa egyik legfontosabb logisztikai központja, és az Ibériai-félszigeten való elhelyezkedése miatt a logisztikai rendezvények kedvelt célpontja.

Az Empack és a Logistics & Automation egy kiemelkedő spanyol szakkiállítás, amely fontos platformként szolgál a csomagolási, logisztikai és szállítási ágazatokban alkalmazott legmodernebb megoldások bemutatásához. Egyesíti ezeket a kulcsfontosságú iparágakat, exkluzív platformot biztosítva a vállalkozások számára, hogy tájékozódjanak a legfrissebb innovációkról és trendekről, miközben kapcsolatokat ápol a leendő ügyfelekkel és munkatársakkal.

A SIL BARCELONA a logisztikai, szállítási, intralogisztikai és az ellátási láncban dolgozó szakemberek találkozója, akik az iparág fejlődésének élvonalában szeretnének maradni. A résztvevők a kiállítás által támogatott kapcsolódó különleges rendezvények széles skáláján való részvétel révén tájékozódhatnak a legújabb termékekről és ágazati trendekről.

Franciaország: A logisztikai kiválóság elismerése

Franciaország egy olyan ország, amelyet logisztikai képességeiről és Európán belüli stratégiai helyzetéről ismert. Az ország olyan logisztikai rendezvényeknek ad otthont, jól példa az iparág kiválósága iránti elkötelezettségét.

A S.I.T.L. egy háromnapos rendezvény, amely a szállítmányozási és logisztikai iparág szakembereit hozza össze, hogy bemutassa a legújabb trendeket és innovációkat. Egyedülálló lehetőség arra, hogy szakértőktől tanuljon, szakemberekkel lépjen kapcsolatba, felfedezze a logisztika jövőjét. A több mint 485 kiállítóval és 150 konferenciával a SITL a szállítási és logisztikai iparágban dolgozók számára kihagyhatatlan esemény.

Lengyelország: Közép-Európa központja

Lengyelország központi elhelyezkedése miatt ideális bázis azon vállalkozások számára, amelyek Közép- és Kelet-Európa piacait szeretnék elérni. Lengyelország olyan kiállításoknak ad otthont, amelyek jól példázzák stratégiai jelentőségét a régió közlekedési és ellátási lánc-hálózataiban.

A varsói MTTSL Expo, egy speciális iparági rendezvény, amelynek a Ptak Warsaw Expo, Közép-Európa legnagyobb vásár- és kongresszusi központja ad otthont, egyesíti az iparág különböző szektorainak szakembereit. Elsődleges célja, hogy elősegítse az iparágon belüli produktív kapcsolatokat, és kedvező környezetet teremtsen a szakmai kapcsolatépítéshez.

A Modernlog a lengyelországi logisztika, szállítás és raktározás szakvására. Az ország logisztikai ágazatának legfontosabb találkozója. A vásáron az automatizálás, az adatok digitalizálása, az elosztóközpontok kezelése, a logisztikai folyamatok optimalizálása és a modern raktárkezelés területén kínál megoldásokat.

Belgium: Logisztikai innováció

Az Európán belüli központi elhelyezkedéséről és kivételes közlekedési infrastruktúrájáról híres Belgium olyan logisztikai kiállításoknak ad otthont, amelyek megmutatják az ország kulcsszerepét az európai kereskedelemben és logisztikában.

A Transport & Logistics a belga logisztikai ipar egyik legfontosabb eseménye. A rendezvény több mint 150 kiállítót, 3750 látogatót és számos konferenciát kínál. Remek lehetőség a szakemberek számára a kapcsolatépítésre, tanulásra és üzletkötésre egy nyugodt és professzionális környezetben.

Törökország: Híd a kontinensek között

Törökország gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező ország, és egyben jelentős gazdasági központ is. A régió stratégiai jelentőségét tekintve nem meglepő, hogy itt tartják a nagy logisztikai rendezvényeket, amelyek Európa és Ázsia vezető iparági szereplőit vonzzák.

A WIN EURASIA egy jelentős ipari kiállítás, amelynek egyik témája a logisztika. Nagyszerű lehetőség a kapcsolatépítésre, a legújabb trendek és fejlesztések megismerésére, valamint a különböző iparágak szakembereivel való üzletkötésre.

Zárszó

2024 izgalmas év lesz az európai logisztika számára. Számos konferencia és esemény zajlik az év során, amelyek különböző témákat ölelnek fel, az ellátási lánc menedzsmenttől kezdve a szállításon át a raktározásig. Akár újonnan érkezett az iparágba, akár tapasztalt szakember, biztosan lesz olyan esemény, amelyik megfelel az Ön számára.

A LogiJobs rendszeresen részt vesz a jelentős logisztikai kiállításokon, tematikus rendezvényeken a kompetencia és humán erőforrás biztosítása témában azért, hogy naprakészek maradjunk a legújabb innovációkkal és az ügyfeleink előtt álló kihívásokkal kapcsolatban. 

Tetszett a cikk?
Ha szeretnél még olvasni a témában kattints!
Legolvasottabb

Nehézgépjárművek: az Európai Tanács szigorúbb szén-dioxid-kibocsátási előírásokat fogadott el

Az Európai Tanács a mai napon hivatalosan elfogadta a nehézgépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokról, valamint a hatályos uniós szabályok módosításáról és szigorításáról szóló rendeletet. A naprakésszé

Már 57 minősített logisztikai park van hazánkban

Minősített logisztikai parkok Magyarországon Megvalósult a logisztikai szektor egy régi vágya, vagyis van lehetőség egy-egy logisztikai park pályázat útján történő minősíttetésére. A Közlekedéslogisztikai Konferencián adták át

Vasút és zöld kamionok: alapjaiban alakulhat át a magyar logisztika

Milyen tényezők állnak a vállalat fenntarthatósági stratégiájának megalkotása mögött, és milyen főbb pillérekre épül? Alapjaiban változik meg a magyar logisztika A Waberer’s a kelet-közép-európai régió

Állás

Adj fel álláshirdetést!

Hirdess a LogiJobson!
Növeld céged hatékonyságát és sikerét! Logisztikai szakembert keresel? Találd meg velünk a legkiválóbbat!
Kapcsolódó cikkek
Archívum

Raktári ergonómia a fizikai dolgozók egészsége védelméért

Raktári ergonómia - A logisztikai vállalatok felelősséget vállalnak alkalmazottaik biztonságáért, egészségéért. A technológia fejlődésének köszönhetően ma már olyan eszközök állnak rendelkezésre, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a munkavállalók fizikai terhelésének könnyítéséhez. A raktári ergonómia alapvető fontosságú az

Teherszállítás a föld felszíne alatt? Ezt tervezik Svájcban

A Cargo Sous Terrain (francia nyelven, szó szerint: "Földalatti teherszállítás") egy tervezett földalatti logisztikai rendszer Svájcban. A szolgáltatók egy teljes körű, automatizált, rugalmas és tartós földalatti rakodási rendszert hoznak létre, amely lehetővé teszi a raklapok és

Svájc – A teherforgalom csökkentése a városokban intelligens logisztikával

Az InnoSuisse cég "Smart Urban Multihub Concept" elnevezésű kiemelt projektjének célja egy olyan intelligens logisztikai koncepció kidolgozása, amely fenntartható módon csökkenti a városi területek teherforgalmát. E cél elérése érdekében a cég a kiskereskedelem, a logisztika

A Volvo megtalálta az energetika Szent Grálját

A Volvo Trucks hétfőn közölte, hogy megkezdte a hidrogén-üzemanyagcellákat használó járművei tesztelését. A svéd cég azt állítja, hogy hatótávolságuk elérheti az 1000 kilométert. Polimer elektrolitmembrános üzemanyagcella | Forrás: volvotrucks.hu Volvo-Trucks innováció A dízel már az

Minden, ami alternatív áruszállítás: e-cargo kerékpár

Az elektromos teherkerékpárt, más néven az e-cargo bicikli vagy e-cargo bike, sokan megmosolyogják, azonban reneszánszát éli. Nem mai találmány, korábban futárok, postások, szódások, tejesemberek, pékek rótták nap, mint nap ezekkel a város utcáit. Persze az

Konténerek be- és kirakodása 6 perc alatt?

Igen. Ez lehetséges... A Combi-CSS-t a konténerek berakodásának jelentős felgyorsítására fejlesztették ki. Miközben növeli az árukezelők biztonságát, minimalizálja a termék károsodását. A 30 000 kg-ig terjedő terheket egy konténeren kívüli platformra helyezik rá. A konténer

Elektromos konténerszállító kamionokkal zöldít a Metrans

Munkába állt az első elektromos konténerszállító kamion a döntően konténeres vasúti szállítmányozással foglalkozó METRANS Csoport csepeli intermodális terminálján. „Egyre többször igénylik az üzleti partnereink, hogy ne csak a terminálig, de egészen a telephelyükig szállítsuk el

Alternatívák áruszállításra – körkép 1.

REE Automotive áruszállítás Az egyik alternatíva az áruszállítás fejlődésére a REE Automotive, akinek a nevét korábban annak kapcsán lehetett hallani, hogy az indiai Mahindra is résztulajdonnal rendelkezik a cégben, mostanra pedig elkészült egy olyan jármű,

Önvezető elektromos teherautó, amelynek még sofőrfülkéje sincs?

A svéd Einride technológiai vállalat először mutatta be legújabb fejlesztésű fuvareszközük új képességeit az egyik ügyfelük telephelyén. Azt a lehetőséget demonstrálták, hogy egy távoli (remote) autonóm elektromos szállítás (AET) kezelő szakember több járművet egyszerre, vagy

Az első elektromos teherautó átadása Magyarországon

A Waberer’s csoport leányvállalatánál, a WSZL flottájában állt munkába az első tisztán elektromos hajtású Volvo FL teherautó. A teljes terheléssel mintegy 240 km elektromos hatótávra képes teherautó átadása kiemelt fontosságú pillanat, hiszen az elektromos nehézgépjárművek

Sütik megváltoztatása