„Mit csinál?” – a logisztikai képzési koordinátor

A logisztikai képzési koordinátor olyan képzésekkel megszervezésével foglalkozik ami felvértezi a logisztikai alkalmazottakat a szükséges ismeretekkel és készségekkel. Az áruk, szolgáltatások és információk szállításának és tárolásának sikeres elvégzéséhez, irányításához kapcsolódó képességek és készségek elsajátítása. Ez a képzés jellemzően olyan témákra összpontosít, mint a készletgazdálkodás, az ellátási lánc menedzsmentje, a szállítmányozás és az ügyfélszolgálat. A logisztikai képzés olyan témákat is tartalmazhat, mint a biztonság, a megfelelőség és az ügyfélszolgálati témák és protokollok.

A logisztikai képzés előnyei

A logisztikai képzés számos pozitív eredményt hoz a vállalat, az alkalmazottak és az ügyfelek számára. Vegyünk néhány példát:

 1. Versenyelőny megszerzése
  A logisztikai képzések lehetővé teszik, biztosítják, hogy a dolgozók megismerjék, elsajátítsák a legújabb iparági trendeket, technológiákat és legjobb szakmai gyakorlatokat. Ez segít versenyelőnyt kiharcolni, lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy jobban megfeleljenek az ügyfelek igényeinek, és alkalmazkodjanak a változó piacokhoz. Egy képzési program a logisztikai csapatok számára biztosítja a szükséges készségeket és ismereteket ahhoz, hogy a versenytársaknál jobb szolgáltatást nyújtsanak.
 2. A fogyasztói kapcsolatok javítása
  Egy jó képzési program felvértezi a munkatársakat a fogyasztói kapcsolatok hatékony kezelésére. A képzési program magában foglalhatja az ügyfélkapcsolat-kezelési stratégiát, emellett olyan forgatókönyvet is biztosíthat az alkalmazottak számára, amely lehetővé teszi a gyors és hatékony problémamegoldást. Jó ötlet rendszeres képzési workshopokat tartani, hogy logisztikai dolgozók folyamatosan tájékozottak legyenek a változó piaci és vásárlói igényekkel kapcsolatban, hogy azokra gyorsan és jól tudjanak reagálni. Egy jól képzett logisztikai dolgozó erős ügyfélkapcsolatokat tud kiépíteni, gyorsan és hatékonyan tud megoldást nyújtani az ügyfelek igényeire.
 3. Hatékonyabb munkafolyamatok kialakítása
  Egy logisztikai képzési program segít az alkalmazottaknak megérteni az összetett és gyakran változó üzleti környezetet. Olyan eszközökkel ismerteti meg őket, amelyekkel hatékonyabban dolgozhatnak, jobb eredményekhez és jobb munkafolyamatokhoz vezet. A képzési programot lehet használni a szabványos működési eljárások és rendkívüli forgatókönyvek dokumentálására és kommunikálására is.
 4. A logisztikai eszközök, technológia bevezetésének ösztönzése
  A digitális megoldások, például az adatelemző szoftverek, az előrejelzési technológia, az elektronikus eszközök használata kulcsfontosságúvá vált a logisztikai ágazat számára. Minden logisztikai vállalatnak nagymértékben a digitális eszközökre kell támaszkodnia ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson és versenyképes maradjon. Egy jó képzési program segít, hogy a munkatársak ne egyedül navigáljanak a logisztikai technológiában, megismerteti alkalmazottait a kritikus üzleti szoftverekkel, és megoldja a szervezeten belüli digitális átállási problémákat.
 5. Megtartani a munkaerőt
  A logisztikai dolgozók iránti kereslet már néhány éve meghaladja a kínálatot, és a munkáltatóknak mindent meg kell tenniük azért, hogy megtartsák a munkaerőt. A megfelelő képzés nemcsak a dolgozók szakmai fejlődését biztosítja, de segíti az alkalmazottak karrierépítését is. Ez a támogatás a dolgozók megtartásának (és munkahelyi elégedettségük megőrzésének) egyik legfontosabb stratégiája. A dolgozók kilencven százaléka hajlandó tovább maradni egy vállalatnál, ha az befektet a továbbképzésükbe és fejlődésükbe!

A logisztikai képzési koordinátor szerepe

A logisztikai képzési koordinátor felelős az átfogó képzési programok megtervezéséért, fejlesztéséért, végrehajtásáért és irányításáért. Felel a szervezeten belüli alkalmazottak készségeinek és tudásának fejlesztéséért, összehangolva a képzési kezdeményezéseket a szervezeti célokkal, és elősegítve a folyamatos tanulás és fejlődés kultúráját. Ez a szerep magában foglalja vállalati képzési igények azonosítását, a hatékony tanulási megoldások megtervezését, valamint annak biztosítását, hogy a logisztikai dolgozók rendelkezzenek a kiemelkedő teljesítményhez szükséges ismeretekkel és készségekkel.

A logisztikai képzési koordinátor feladatai

 • Együttműködik az osztályvezetőkkel és a felső vezetéssel a képzési igények azonosítása és a képzési kezdeményezések összehangolásában a szervezeti célkitűzésekkel.
 • Olyan képzési programokat tervez és hoz létre, beleértve e-learning tanfolyamokat, workshopokat és egyéb erőforrásokat, amelyek az üzleti célok alapján megfelelnek a különböző munkakörök sajátos igényeinek. Beletartozik a tanulási módszerek bevezetése, a képzési programok hatékonyságának értékelése, visszajelzések gyűjtése és a képzési eredmények javítása érdekében szükséges fejlesztések elvégzése.
 • Felügyeli a képzési programok megvalósítását, amelyek magukban foglalhatnak személyes foglalkozásokat, webináriumokat, e-learninget és egyéb módszereket. Biztosítja, hogy a képzési módszerek vonzóak és hatékonyak legyenek.
 • Képzési költségvetésének kidolgozása és kezelése, biztosítva, hogy az erőforrások hatékonyan legyenek elosztva a szervezet képzési igényeinek kielégítése érdekében.
 • Irányítja a képzőkből, oktatástervezőkből és támogató személyzetből álló csapatot, útmutatást, vezetést és támogatást nyújt a szakmai fejlődésükhöz.
 • Biztosítja, hogy a képzési programok megfeleljenek a jogi és szabályozási követelményeknek, valamint az iparági szabványoknak.
 • Naprakész a képzési technológiák és eszközök terén, és a képzési erőfeszítéseket támogató rendszereket és platformokat vezet be.
Szükséges készségek, tapasztalatok:

 • Sikeresen elvégzett egyetemi diploma a humánerőforrás, a tanulás és fejlesztés vagy a szervezetpszichológia területén.
 • Bizonyított tapasztalat képzési programok tervezésében és megvalósításában, lehetőleg üzleti egységben vagy vállalati környezetben.
 • Jártas a tanulásmenedzsment rendszerek (LMS) és e-learning platformok használatában.
 • A felnőttkori tanulási elvek és az oktatástervezési módszerek erős ismerete.
 • Képesség a többfunkciós csapatokkal való együttműködésre és erős munkakapcsolatok kiépítésére.
 • Erős szervezési és projektmenedzsment készségek
 • Képesség a képzési igények felmérésére és hatékony, eredményorientált képzési megoldások kidolgozására.
Fizetés

A képzés minden sikeres logisztikai vállalkozás alapvető része. A logisztikai képzési koordinátor felel a képzési program kidolgozásáért és megvalósításáért ami biztosítja, hogy a logisztikai dolgozók rendelkezzenek a szükséges ismeretekkel és készségekkel ahhoz, hogy a vállalat hatékony, megbízható és költséghatékony szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek. Ebben a pozícióban a HR csapat tagjaként a humán erőforrás terület egy fontos és érdekes területén dolgozhatsz.

A fizetésed a LogiJobs iparági fizetési statisztikája alapján 450 ezer – 550 ezer forint körül alakulhat.

Tetszett a cikk?
Olvass további hasonló témájú cikkeket!
Legolvasottabb

„Mit csinál?” – a lean manager a logisztikában

Manapság egyre többet hallunk a "lean"megközelítési módszerről a logisztika területén is. Nagyvállalatok előszeretettel használják a „Lean és Kaizen filozófia” - azaz a hatékonyságnövelés és a veszteségcsökkentés módszereit

Támogatott gépjárművezető képzés a sofőrhiány enyhítésére.

A munkaerőpiaci aktivitás növelése, valamint a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítése érdekében gépjárművezető képzési program indul 2024. március 1-jén. Az 1,7 milliárd forintnyi

Logisztikai konferenciák naptára Európában 2024-ben

Logisztikai konferenciák 2024-ben számos logisztikai és közlekedési eseményre kerül sor Európában. A LogiJobs országonként mutatja be a közelgő logisztikai konferenciák és kiállítások naptárát. Tájékozódjon az

Állás

Adj fel álláshirdetést!

Hirdess a LogiJobson!
Növeld céged hatékonyságát és sikerét! Logisztikai szakembert keresel? Találd meg velünk a legkiválóbbat!
Kapcsolódó cikkek
Archívum

Raktári ergonómia a fizikai dolgozók egészsége védelméért

Raktári ergonómia - A logisztikai vállalatok felelősséget vállalnak alkalmazottaik biztonságáért, egészségéért. A technológia fejlődésének köszönhetően ma már olyan eszközök állnak rendelkezésre, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a munkavállalók fizikai terhelésének könnyítéséhez. A raktári ergonómia alapvető fontosságú az

Teherszállítás a föld felszíne alatt? Ezt tervezik Svájcban

A Cargo Sous Terrain (francia nyelven, szó szerint: "Földalatti teherszállítás") egy tervezett földalatti logisztikai rendszer Svájcban. A szolgáltatók egy teljes körű, automatizált, rugalmas és tartós földalatti rakodási rendszert hoznak létre, amely lehetővé teszi a raklapok és

Svájc – A teherforgalom csökkentése a városokban intelligens logisztikával

Az InnoSuisse cég "Smart Urban Multihub Concept" elnevezésű kiemelt projektjének célja egy olyan intelligens logisztikai koncepció kidolgozása, amely fenntartható módon csökkenti a városi területek teherforgalmát. E cél elérése érdekében a cég a kiskereskedelem, a logisztika

A Volvo megtalálta az energetika Szent Grálját

A Volvo Trucks hétfőn közölte, hogy megkezdte a hidrogén-üzemanyagcellákat használó járművei tesztelését. A svéd cég azt állítja, hogy hatótávolságuk elérheti az 1000 kilométert. Polimer elektrolitmembrános üzemanyagcella | Forrás: volvotrucks.hu Volvo-Trucks innováció A dízel már az

Minden, ami alternatív áruszállítás: e-cargo kerékpár

Az elektromos teherkerékpárt, más néven az e-cargo bicikli vagy e-cargo bike, sokan megmosolyogják, azonban reneszánszát éli. Nem mai találmány, korábban futárok, postások, szódások, tejesemberek, pékek rótták nap, mint nap ezekkel a város utcáit. Persze az

Konténerek be- és kirakodása 6 perc alatt?

Igen. Ez lehetséges... A Combi-CSS-t a konténerek berakodásának jelentős felgyorsítására fejlesztették ki. Miközben növeli az árukezelők biztonságát, minimalizálja a termék károsodását. A 30 000 kg-ig terjedő terheket egy konténeren kívüli platformra helyezik rá. A konténer

Elektromos konténerszállító kamionokkal zöldít a Metrans

Munkába állt az első elektromos konténerszállító kamion a döntően konténeres vasúti szállítmányozással foglalkozó METRANS Csoport csepeli intermodális terminálján. „Egyre többször igénylik az üzleti partnereink, hogy ne csak a terminálig, de egészen a telephelyükig szállítsuk el

Alternatívák áruszállításra – körkép 1.

REE Automotive áruszállítás Az egyik alternatíva az áruszállítás fejlődésére a REE Automotive, akinek a nevét korábban annak kapcsán lehetett hallani, hogy az indiai Mahindra is résztulajdonnal rendelkezik a cégben, mostanra pedig elkészült egy olyan jármű,

Önvezető elektromos teherautó, amelynek még sofőrfülkéje sincs?

A svéd Einride technológiai vállalat először mutatta be legújabb fejlesztésű fuvareszközük új képességeit az egyik ügyfelük telephelyén. Azt a lehetőséget demonstrálták, hogy egy távoli (remote) autonóm elektromos szállítás (AET) kezelő szakember több járművet egyszerre, vagy

Az első elektromos teherautó átadása Magyarországon

A Waberer’s csoport leányvállalatánál, a WSZL flottájában állt munkába az első tisztán elektromos hajtású Volvo FL teherautó. A teljes terheléssel mintegy 240 km elektromos hatótávra képes teherautó átadása kiemelt fontosságú pillanat, hiszen az elektromos nehézgépjárművek

Sütik megváltoztatása